Tyttebærbrød
Over 60 min
Middels
Tyttebærbrød. Imponer med et spennende brød med tyttebærsmak.
PORSJONER4
Ingredieser
Dag 1
Fremgangsmåte
Dag 1
- Bland alt i en bolle og sett det i kjøleskapet til neste dag.
Dag 2
- Rør gjæren ut i fingervarmt vann, 37 °C. Deretter tilsettes blandingen fra første dag sammen med hvetemel og vann. Kna sammen, dekk deigen til med plastfolie og sett den til heving til den har fått dobbelt størrelse.
- Ta deigen ut på bakebordet og del den i 4 like emner. Elt deigemnene godt og form dem til runde brød. La brødene etterheve på et lunt sted under klede i 30-45 minutter.
- Stek tyttebærbrødene ved ca. 225 °C i 30-45 minutter. Avkjøl på rist.
- Serveringstips: Server tykke skiver med godt smør og brunost.
Kilde: brodogkorn.no Foto: Esten Borgos