Uer i form

Uer i form

40-60 min
Enkel
Skriv ut oppskriften Legg oppskriften til din samling
Uer er en spennende fisk som smaker utrolig godt. Bakt uer i form med masse gode grønnsaker er en festmiddag alle setter pris på. 
PORSJONER4

Ingredieser

Fremgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 200 °C.
  • Ta skinnet av uerfiletene, dryss over salt og la ligge i ca. 10 minutter.
  • Skyll av saltet og tørk filetene lett med tørkepapir. Skjær potet og rødløk i båter, gulrot og sellerirot i staver, persillerot i tykke skiver, rødbete i terninger og sjalottløk i to.
  • Legg grønnsakene i en smurt ildfast form, hell over vann og dryss over buljongpulver, salt og pepper.
  • Bak grønnsakene midt i stekeovnen til de er nesten møre.
  • Legg uerfiletene over grønnsakene og bak videre til fisken er gjennomkokt, ca. 5 minutter.
  • Server med persille drysset over.
Kilde: godfisk.no Foto: Synnøve Dreyer
Populære oppskrifter
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Stikkord for denne oppskriften