Ungarsk-gulasj-1
Til oppskriften

Ungarsk gulasj

Gulasj er en kraftig gryterett med masse smak, og en av nasjonalrettene i Ungarn. Det finnes mange gulasjvarianter. Her er en kjapp versjon med mørt, norsk storfekjøtt i terninger, paprika, tomat og krydder. 
20-40 min
Enkel
Middag
PORSJONER4

Ingredieser

Fremgangsmåte

  • Varm margarin i en kjele og brun kjøttet i flere omganger. Legg det over på en tallerken.
  • Fres løk og hvitløk i en kjele til løken er myk og blank. Bland inn det ferdigstekte kjøttet. Rør inn tomatpuré og paprikapulver.

Tips

  • Tilsett potet, paprika, purre, vann, buljong og karve. Kok opp og senk varmen. La gryten småkoke i 20-30 minutter, eller til kjøttet er mørt. Smak til med salt og pepper.
  • Tilsett litt chili hvis du ønsker en sterkere smak på suppen. Har du gjester kan du sette tørket, knust chili på bordet, slik at gjestene kan krydre selv.
  • En tykk, kraftig og smakfull gryte klar til servering. Sett gjerne kjelen rett på bordet eller server i suppetallerkener.

Tips

  • Gulasjsuppe kan gjerne serveres med grovt brød. Det vil i så fall øke kalori- og næringsinnholdet.

Tips

  • Ordet gulasj er avledet av det ungarske «gulyás», som både betyr «gjeter» og er navnet på denne deilige, smaksrike kjøttsuppen. Opprinnelig ble suppen laget av gjeterne ute på Pusztaen i Ungarn. I dag finnes det et utall varianter av gulasj, og det er en populær rett i store deler av det østlige Europa.
Kilde: matprat.no Foto: Mari Svenningsen og Studio Dreyer-Hensley
Print