Urtebakt lammelår fra Sør-Trøndelag

Urtebakt-lammelaar-fra-sor-trondelag11-2-1
Over 60 min
Middels
Skriv ut
Legg oppskriften til din samling

Urtebakt lammelår fra Sør-Trøndelag

Badsturøyking gir et saftig og mørt kjøtt med en pikant røyksmak. Badsturøkt lammelår lages av saltet og enebærrøkt lammelår som røkes i gammelt stabbur/badstu.  
PORSJONER6

Ingredieser

Glaserte grønnsaker
Grov mandelpotetstappe

Fremgangsmåte

  • Gni lammelåret inn med krydder. Brunes i margarin til låret har fått gylden farge. Stekes i ovn på 175 grader. Sett inn steketermometeret og ta låret ut av ovnen når temperaturen er ca. 58 grader. Dekk låret med aluminiumsfolie og la det hvile ca. 15 min.
  • Stek rotgrønnsaker i margarin. ha over honning og smak til med salt og pepper.
  • Kok potetene godt, knus dem med en visp. Kok sammen fløte og smør, tilsett dette i potetene. Miks lett sammen og smak til med salt, pepper og revet muskatnøtt.
Kilde: matprat.no
Populære oppskrifter den siste uken