Urtebakt-lammelaar-fra-sor-trondelag11-2-1

Urtebakt lammelår fra Sør-Trøndelag

Over 60 min
Middels
Print
Legg oppskriften til din samling og handleliste
Badsturøyking gir et saftig og mørt kjøtt med en pikant røyksmak. Badsturøkt lammelår lages av saltet og enebærrøkt lammelår som røkes i gammelt stabbur/badstu.  
PORSJONER6

Ingredieser

Glaserte grønnsaker

Grov mandelpotetstappe

Fremgangsmåte

  • Gni lammelåret inn med krydder. Brunes i margarin til låret har fått gylden farge. Stekes i ovn på 175 grader. Sett inn steketermometeret og ta låret ut av ovnen når temperaturen er ca. 58 grader. Dekk låret med aluminiumsfolie og la det hvile ca. 15 min.
  • Stek rotgrønnsaker i margarin. ha over honning og smak til med salt og pepper.
  • Kok potetene godt, knus dem med en visp. Kok sammen fløte og smør, tilsett dette i potetene. Miks lett sammen og smak til med salt, pepper og revet muskatnøtt.
Kilde: matprat.no
Populære oppskrifter
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest