Meny
Rubadubkrydret-svinenakke,-bredde-
Ved å la kjøttet hvile før du skjærer det opp blir det saftigere, og kjernetemperaturen på kjøttet øker med ca fem grader mens det hviler. 
Porsjoner6
Ingredieser
Fremgangsmåte
  • Sett stekeovnen på 125 grader.
  • Rens og del grønnsakene opp i litt grove biter. Dersom soppen er tørket, halveres mengden, og legges i bløt i ca. ½ time.
  • Rens hvitløksfeddene, men la båtene være hele.
  • Fres grønnsaker, sopp og hvitløksbåter i stekepannen i 2 ss olivenolje i 3-4 minutter. Hell grønnsakene over i en ildfast form. Slå i hvitvin.
  • Gni kjøttet inn med olivenolje, urter, salt og pepper. Legg det oppå grønnsakene.
  • Stikk inn et steketermometer i kjøttet og stek det hele til kjernetemperaturen viser 65 grader (rosastekt). Dette tar ca. 2½ time.
  • La svinenakken hvile under aluminiumsfolie i minst 15 minutter før du skjærer den opp, og server en god potetmos ved siden av.
Tips: Dersom du ikke får tak i svinenakke kan du godt lage denne retten med rå hamburgerrygg eller skinke.
    Ved å la kjøttet hvile før du skjærer det opp blir det saftigere, og kjernetemperaturen på kjøttet øker med ca fem grader mens det hviler.
      Kilde: matprat.no Foto: Synøve Dreyer

      Share on facebook
      Share on pinterest
      Share on email

      Populære oppskrifter