Urtegratinert-torsk-1
PORSJONER4

Ingredieser

Urteskorpe

Smørdampede gulrøtter

Fremgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 130 °C. Skjær loffen i terninger, og tørk dem lett i stekeovn uten at de tar farge.
  • Ha terningene i en food processor sammen med hvit-løk, persille, basilikum, mandler og Parmesanost. Kjør sammen til en grønn, jevn mos.
  • Øk varmen i stekeovnen til 225 °C.
  • Skjær torsken i serverings-stykker, dryss salt og pepper over og legg dem i en smurt ildfast form.
  • Fordel urtemassen på torskestykkene.
  • Sett formen i stekeovn og stek ca. 10 minutter til urte-skorpen er gyllen og fisken ferdig.
  • Kok opp vann med smør og sitron. Tilsett gulrøttene og kok til de er møre.
  • Smak til med salt og pepper, og dryss over gressløk.
  • Kok opp kalvesjy og pisk inn terninger med smør, ha i persille og server fisken med kokte poteter eller potetmos.
  • * uten skinn og bein, helst tykk ryggfilet.
Populære oppskrifter
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest