Urtekrydrede lammeskanker med potetpuré

urtekrydrede lammeskanker
Over 60 min
Avansert
Skriv ut
Legg oppskriften til din samling

Urtekrydrede lammeskanker med potetpuré

Lammeskank er utrolig godt, og samtidig en billig råvare. Den nederste delen på lammelåret er i utgangspunktet et seigt stykke kjøtt som trenger lang og varsom varmebehandling. Da får man et saftig og mørt kjøttstykke en sjelden har smakt maken til. Sammen med høstens grønnsaker, vin, urter og potetpuré blir dette en fantastisk rett. 
PORSJONER4

Ingredieser

Potetpuré med hvitløk

Fremgangsmåte

  • Gni kjøttet med salt og pepper. Knus korianderfrø sammen med finhakket chili, bland inn rosmarin og merian. Rull kjøttet i krydderblandingen og vend til slutt kjøttet i hvetemel.
  • Brun kjøttet på alle sider i en jerngryte med olje. Ta kjøttet ut av gryta og fres hvitløk, løk, gulrot og selleri forsiktig til det er mørt. Tilsett salt og balsamicoeddik, og la det koke inn til sirup. Hell på hvitvin og la det surre noen minutter. Ha i hermetiske tomater og legg lammeskankene tilbake i gryta. Gi alt et oppkok, ha på lokk og sett hele gryta i ovn. Stek på 180 °C i 1 1/2 - 2 timer, eller til kjøttet løsner fra bena.
  • Ta lokket av gryta og la retten stå i ovnen en halvtime til. Smak til gryta med salt og pepper, og rør inn grovhakket basilikum, merian eller bladpersille før servering.
  • Skrell potet og kok dem møre i usaltet vann. Hell av kokevannet og mos potetene. Bland inn smør, fløte og presset hvitløk. Smak til med salt og pepper.
  • Server urtekrydret lammeskank med potetpuré.
Kilde: matprat.no
Populære oppskrifter den siste uken