Urtekrydret-svinefilet-1
Til oppskriften

Urtekrydret svinefilet

Har du lyst til å servere en imponerende rett til gjestene dine? Da burde du prøve urtekrydret svinefilet. Her får svinekjøttet en delikat smak av urter - og gjestene vil lure på hvordan du fikk urtene inn i midten. 
Over 60 min
Avansert
Middag
PORSJONER4

Ingredieser

Sjysaus

Fremgangsmåte

  • Ben ut kammen.
  • Fukt skaftet på en tresleiv og stikk et hull gjennom filéten. Finhakk urtekrydderet og fyll halvparten inn i filéten. Pensle filéten med smeltet margarin, dryss over resten av urtekrydderet, salt og grovmalt pepper.
  • Stikk inn et steketermometer og legg filéten i langpanne og stek i stekeovn ved 125°C til termometeret viser 70°C for rosa kjøtt 1 1/2-2 timer, avhengig av tykkelsen.
  • Kok opp sjyen. Rør maizena ut i litt kaldt vann og hell over i kjelen under omrøring. Kok opp på ny og smak til med salt og pepper.
  • Sett over poteter til koking.
  • Skrell og del vårløk og gulrøtter. Settes over til koking i et par minutter før servering.
  • Server svinefilet med sjysaus smakt til med urter, potet og friske grønnsaker.
  • Tips: Bruk bena til å koke egen kraft på (se oppskriften for brun kraft).
Print