urtepai_med_sopp
Til oppskriften

Urtepai med sopp

I en pai kan du nesten ha hva du ønsker og hvilke urter du liker. I denne har vi brukt basilikum og kruspersille sammen med sjampinjonger og revet ost. Pai er også en fin måte å bruke opp restemat du har i kjøleskapet eller i fryseren. 
40-60 min
Enkel
Koldtbord, Middag, Pai
PORSJONER4

Ingredieser

Paibunn

Fyll

Fremgangsmåte

  • Bland alle ingrediensene til paideigen raskt sammen i en foodprosessor. Trykk paideigen ut i en smurt paiform - 24 cm i diameter - og sett den kjølig i ca. 15 minutter.
  • Finhakk løken, del sjampinjonger i skiver og stek raskt i panne sammen med løken. Fordel sopp og løk i paien og tilsett hakkede urter og revet ost. Pisk sammen egg, fløte, salt og pepper og hell over paien.
  • Stek paien på nederste rille i ovnen ved 180°C i 30 minutter til paien er fast og gyllen.
  • Server den nystekte paien med en god grønn salat til. Paien er også god både lun og kald.
Print