Meny

Urtepai med sopp

urtepai_med_sopp

Oppdatert

40-60 min
Enkel
Skriv ut Legg oppskriften til din samling

Urtepai med sopp

I en pai kan du nesten ha hva du ønsker og hvilke urter du liker. I denne har vi brukt basilikum og kruspersille sammen med sjampinjonger og revet ost. Pai er også en fin måte å bruke opp restemat du har i kjøleskapet eller i fryseren. 
PORSJONER4

Ingredieser

Paibunn
Fyll

Fremgangsmåte

  • Bland alle ingrediensene til paideigen raskt sammen i en foodprosessor. Trykk paideigen ut i en smurt paiform - 24 cm i diameter - og sett den kjølig i ca. 15 minutter.
  • Finhakk løken, del sjampinjonger i skiver og stek raskt i panne sammen med løken. Fordel sopp og løk i paien og tilsett hakkede urter og revet ost. Pisk sammen egg, fløte, salt og pepper og hell over paien.
  • Stek paien på nederste rille i ovnen ved 180°C i 30 minutter til paien er fast og gyllen.
  • Server den nystekte paien med en god grønn salat til. Paien er også god både lun og kald.

Share on facebook
Share on pinterest
Share on email
Populære oppskrifter
Kanskje du vil like disse også