URTESILD-PÅ-RUGBRØD-1
Til oppskriften

Urtesild på rugbrød

Sild på glass kan serveres til frokost, på koldtbordet eller som tapas. Til tapas trenger du bare å skjære rugbrødskiver i mindre biter og legge på litt sild. 
Over 60 min
Enkel
Julemat, Koldtbord, Pålegg
PORSJONER4

Ingredieser

Lake

Tilbehør

  • rugbrød

Fremgangsmåte

  • Smak på sildefiletene og legg dem i vann dersom de er for salte. Skjær sildefiletene i biter, og rødløk, løk, purre og sitron i tynne skiver. Hakk bladpersille og dill.

Lake

  • Knus allehånde og pepperkorn i en morter, og ha i en kasserolle med de andre ingrediensene. Kok opp laken, og avkjøl den helt. Legg sild, løk, purre, sitron, bladpersille og dill lagvis i et glass eller krukke. Hell over laken og legg på lokk.
  • Silden bør trekke et døgn i kjøleskap før bruk.
  • Server urtesild på små rugbrødskiver.
Kilde: godfisk.no Foto: Studio Dreyer-Hensley
Print