Urtestekt-kalkun-med-rødkålkompott-1
Til oppskriften

Urtestekt kalkun med rødkålkompott

Denne rødkålkompotten smaker nydelig hjemmelaget og er et perfekt følge til kalkunfilet. Rødvinssausen setter prikken over i-en! 
Over 60 min
Avansert
Julemat, Middag
PORSJONER8

Ingredieser

Rødkålkompott

Rødvinssaus

Fremgangsmåte

  • Pensle kalkunfileten med smeltet smør tilsatt salt og pepper. Dryss finhakkede krydderurter over fileten og sett den midt i stekeovnen ved 180 °C. Stek fileten i ca. 1 time eller til steketermometeret viser 68 °C. La fileten få hvile et kvarter før servering slik at kjøttsaften får satt seg.
  • Snitt rødkålen fint og riv eplet grovt. Ha i resten av ingrediensene og kok kålen mør. Ta ut kanelstangen og smak til rødkålkompotten med sukker.
  • Ha hakket løk, hvitløk i en kjele og surr den blank i litt smør. Ha på tomatpuré, rødvin, kraft og balsamico og la sausen koke inn til det halve. Sil sausen og pisk inn smør og smak til med litt sukker, salt og pepper.
  • Server kalkunfileten med rødkålkompott, aspargesbønner, rødvinsaus og kokte poteter.
  • * estragon og/eller rosmarin.
Kilde: matprat.no Foto: Alf Børjeson
Print