Utbrettet kylling med solsikkepesto

 

Utbrettet kylling med solsikkepesto

Over 60 min
Avansert
Skriv ut oppskriften Legg oppskriften til din samling
Pesto lages vanligvis med pinjekjerner, men solsikkekjerner duger også. Fyllet passer uansett utmerket under skinnet på en utbrettet kylling på grillen. 
PORSJONER4

Ingredieser

Fremgangsmåte

  • Klipp eller skjær ut ryggbenet. En fuglesaks er grei til dette. Press kyllingen flat med håndflaten.
  • Ha alle ingrediensene til pestoen i en matprosessor og mos pestoblandingen. Løsne forsiktig skinnet på hele kyllingen og fyll lommen med pesto.
  • Legg kyllingen med brystet opp i en ildfast form. Pensle med olje og dryss over salt og pepper. Stek kyllingen ved 200 °C i 50-60 minutter. Pensle et par ganger underveis med stekesjyen som har dannet seg i formen. Stikk en spiss kniv inn ved lårfestet for å se om kyllingen er ferdig. Dersom kjøttsaften renner ut er klar, er kyllingen ferdig stekt.
  • Server utbrettet kylling med pesto med ris ved siden av.
  • Tips: Du kan gjerne legge utbrettet kylling på grillen. Snu den flere ganger i løpet av grilltiden.