Valnottkake-m-aprikoskrem-1

Valnøttkake med aprikos

En enkel og smakfull kake til alle anledninger. Baker du bunnen på forhånd er det fort gjort å pynte kaken.

Til oppskriften

Valnøttkake med aprikos

Over 60 min
Middels
Kaker
PORSJONER16

Ingredieser

Fyll og pynt

Fremgangsmåte

  • Pisk egg og sukker til eggedosis.
  • Mal mandlene og valnøttene. Sikt i potetmel og bakepulver og bland det forsiktig inn i eggedosisen sammen med de malte mandlene og valnøttene.
  • Hell røren i kakeform, 23 cm i diameter, belagt med bakepapir i bunnen.
  • Stek valnøttbunnen midt i ovnen på 170 ºC i ca 30 minutter.

Fyll og pynt

  • Visp kremfløten med sukker og vend syltetøyet inn i halve mengden vispet, krem. Del kaken i to.
  • Legg det ene laget på et kakefat og smør utover kremen med syltetøy.
  • Legg det andre laget med kake oppå syltetøykremen,og smør resten av kremen på toppen av kaken.
  • Pynt med oppskåret hermetisk aprikos.
Kilde: melk.no Foto: Aina Hole
Print