Vanilje-panna-cotta-med-multer-1

Vanilje panna cotta med multer

20-40 min
Enkel
Skriv ut oppskriften Legg oppskriften til din samling
En uimotståelig kombinasjon av den fløtebaserte desserten panna cotta og frisk smak av multer. Husk å beregne god tid for panna cottaen til å stivne. 
PORSJONER4

Ingredieser

MULTESYLTETØY

PANNA COTTA

Pynt

Fremgangsmåte

MULTESYLTETØY

  • Legg gelatinplate i kaldt vann i ca. 5 - 7 minutter. I mellomtiden varmer du halvparten av syltetøyet med sitronsaft og skallet av sitronen til blandingen når kokepunktet.
  • Smelt gelatinplate i syltetøyet. La det hele avkjøles litt før du fordeler syltetøyet i glass (la det være igjen litt syltetøy til pynt). La det stivne godt i kjøleskap (ca. 1 - 2 timer) før du heller over panna cotta-blandingen.

PANNA COTTA

  • Legg gelatinplater til panna cottaen i kaldt vann i ca. 5 - 7 minutter. Del vaniljestang i to på langs. Skrap ut frøene i en kjele sammen med stengene. Hell i fløte, melk og sukker. Kok opp, dra kjelen til siden og rør i gelatinplatene. La det avkjøles.
  • Fordel panna cotta i glassene med det stivnede syltetøyet. La alt stivne i minst 2 timer.

PYNT

  • Fordel resten av syltetøyet ved servering og strø over kakesmuler, mynte og gjerne noen friske bær hvis du har noen for hånden.
  • I julekosen er det fint å servere puddingen sammen med noen hjemmelagde julekaker, i tillegg til de knuste som er strødd oppå.
  • Denne desserten trenger å stå kaldt i noen timer for å stivne før den kan serveres. Beregn dette derfor inn i planleggingen av måltidet.
  • Tips: Her kan du selvfølgelig bruke andre bær enn multer dersom du ønsker det.
Kilde: tine.no
Populære oppskrifter
Stikkord for denne oppskriften