Vannbakkels-med-krem-og-bær-1

Vannbakkels med vaniljekrem og friske bær

20-40 min
Middels
Skriv ut
Legg oppskriften til din samling
Vannbakkelsen er en gammel slager som holder på å få en aldri så liten renessanse. Fyll med vaniljekrem og friske bær og du har en deilig dessert, men husk servietter! 
PORSJONER1

Ingredieser

Fremgangsmåte

  • Kok opp vann og margarin (evt. smør). Tilsett alt melet, og rør kraftig til du får en jevn masse. Trekk kasserollen av platen, og tilsett ett og ett egg under kraftig omrøring. Lag store topper på en smurt bakeplate, det skal bli ca 16 stykker.
  • Forvarm ovnen til 200 grader, og stek vannbakkelsene i 25 minutter til de er gylne og høye. Husk å ikke åpne ovnsdøren før de er ferdige ellers kan de falle litt sammen. Avkjøl på rist.
  • Pisk fløte og sukker til en luftig krem, og bland med vaniljekrem. Del vannbakkelsene i to, og fyll med kremblandingen og dine favorittbær (du kan godt bruke andre bær enn de vi har foreslått). Dryss gjerne over litt siktet melis like før servering.
Kilde: frukt.no Foto: Bent Raanes og Sarah Sørensen
Populære oppskrifter
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest