Vårlam med mandelpotetpurré

TurmatAvansert-Cooktime-40–60-min-Vårlam-med-mandelpotetpurré-1
40-60 min
Avansert
Skriv ut
Legg oppskriften til din samling

Vårlam med mandelpotetpurré

Lammecarré er noe av det flotteste du kan spise. Mørt, saftig og smakfult. Her har vi tilberedt carréen med vårgrønnsaker og potetpurré, men du kan selvsagt velge annet tilbehør. 
PORSJONER4

Ingredieser

Glasserte grønnsaker
Mandelpotetpurré

Fremgangsmåte

  • Lammecarré er den ene siden av lammeryggen. Renskjær bena for fett og kjøtt til ca. 3 cm synes. Snitt med en skarp kniv langs ryggen og dra av den ytterste hinnen. Gni kjøttet godt inn med olivenolje og krydre det med salt, pepper og estragon. Skrell og sett poteter over til koking.
  • Brun kjøttet fint i en stekepanne. Legg det over i en ildfast form og stek det ved 200 °C i ca. 10 minutter. La kjøttet hvile minst like lenge før du skjærer i det.
  • Mens kjøttet steker deler du opp grønnsaker – skjær løk i båter, gulrot i tynne skiver med en ostehøvel. Kok alle grønnsakene i ca. ett minutt i lettsaltet vann. Sil av vannet og ha grønnsakene over i en kjele på middels varme sammen med sukker, salt, eddik og en klatt smør. La de bli gylne.
  • Sil av vannet på potetene og damp dem tørre. Mos potetene, tilsett melk og smør, og rør godt. Smak til med salt og pepper.
  • Skjær lammecarréen i skiver mellom bena.
  • Server lammecarré med glaserte grønnsaker og potetmospurré.
Kilde: matprat.no Foto: Alf Børjesson
Populære oppskrifter den siste uken