Vårløkterte

Vårløkterte

Under 20 min
Enkel
Skriv ut
Legg oppskriften til din samling
Deilig terte med vårløk og timian er et populært middagsforslag både for store og små. Lag den gjerne dagen i forveien for så å bare varme opp når den skal spises. Restene kan spises som «etter skoletid-mat».
PORSJONER4

Ingredieser

Fremgangsmåte

  • Sett ovnen på 180°C.
  • Tin butterdeigsplatene og legg dem sammen. Kjevle dem ut til en sirkel som er så stor at den passer i en rund ildfast form på ca. 30 cm i diameter.
  • Pisk eggene sammen og pensle med litt av dette på butterdeigen.
  • Prikk deigen med en gaffel og forstek bunnen i 20 minutter.
  • Hakk purre og bacon og stek det i en panne til purren har fått litt farge. Bland det som er igjen av eggene med revet ost, timian og créme fraîche.
  • Legg purre og bacon over i den forstekte bunnen og hell over egg- og osteblandingen.
  • Stek terten i ca. 20 minutter til den er gyllen på toppen og egg- osteblandingen har stivnet.
  • Server en frisk salat til.
Kilde: frukt.no 
Populære oppskrifter siste uke
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest