Varm bulgursalat med strimlet svinekjøtt

Varm bulgursalat med strimlet svinekjøtt

Under 20 min
Enkel
Skriv ut
Legg oppskriften til din samling
Har du lyst på noe som er sunt, og samtidig forholdsvis raskt å lage? Da bør du prøve denne gode oppskriften på varm bulgursalat med strimlet svinekjøtt. 
PORSJONER4

Ingredieser

Fremgangsmåte

  • Brun strimler av svinekjøtt i flere omganger i en varm stekepanne med olje, ca. 2 minutter. Krydre med salt og pepper. Sett kjøttet til side, og hold det gjerne varmt.
  • Fres løk og hvitløk i litt olje. Ha på tomatpuré, og fres det hele til råsmaken i tomatpuréen er borte, ca. 2 minutter. Bland hønsebuljong ut i varmt vann, og hell den utblandet buljong over i pannen. Kok opp.
  • Hell i bulgur og la det trekke til den er ferdig, ca. 10 minutter (sjekk koketiden på pakken). Smak til med salt, pepper og eventuelt litt sukker.
  • Tips: Bulgur er hele hvetekorn, uten skall og kimen, som er delvis dampet, og deretter grovmalt og tørket. Smaken kan minne om hasselnøtter. Du kan kjøpe bulgur i de fleste velassorterte dagligvareforretninger.
  • Vend spinat i bulguren rett før servering. Anrett den på et stort serveringsfat eller en tallerken, og legg kjøttet over til slutt.
Kilde: matprat.no Foto: Studio Dreyer-Hensley
Populære oppskrifter siste uke
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest