varmende_groennsaksuppe

Varmende grønnsaksuppe

20-40 min
Enkel
Skriv ut
Legg oppskriften til din samling
Hva er vel bedre enn en varmende grønnsakssuppe på kalde dager. Rotgrønnsaker gir deg i tillegg bl.a. vitaminer, antioksidanter og naturlig fiber. Kok dobbel porsjon og frys ned til senere. 
PORSJONER6

Ingredieser

Fremgangsmåte

  • Finhakket hvitløk, revet ingefær og løk i terninger freses lett i smør før det tas over i en kjele med varm grønnsakbuljong.
  • Purreringer, sellerirot-, gulrot- og kålrotterninger freses lett i smør før de også tas over i den varme buljongen.
  • Kok til alt er mørt, ca. 10 minutter.
  • Suppen smakes til med salt og pepper.
  • Dryss over litt finhakket frisk timian ved servering.
  • Om ønskelig, kan du tilsette kjøtt- eller kyllingbiter eller pølser i skiver.
  • Grov gjærbakst er godt til.
Kilde: frukt.no Foto: Synnøve Dreyer
Populære oppskrifter siste uke