Vegetar-vårruller

Vegetar vårruller

20-40 min
Middels
Skriv ut
Legg oppskriften til din samling
PORSJONER4

Ingredieser

Fremgangsmåte

  • Press hvitløk og riv fersk ingefær. Stek soyabønneskinn i strimler. Kutt gulroten i tynne strimler (som fyrstikker). Hakk vannkastanjer og vårløk. Kutt kinakålen i strimler.
  • Legg soppen i bløt i kokende vann i 20 minutter. Hell av vannet og klem ut overflødig væske. Skjær hattene i skiver, og kast de harde stenglene.
  • Varm 1 ss olje i en stor wok. Vend på woken så oljen dekker bunn og sider. Rørestek hvitløk, ingefær, soyabønneskinn, gulrøtter og vannkastanjer i 30 sekunder på sterk varme. Ha i vårløk og kål og stek i minutt til, eller til kålen akkurat er myk. Tilsett soyasaus og litt salt, hvit pepper og sukker etter smak. Avkjøl. Ha i den snittede soppen.
  • Bland maisenna med 2 ss vann til en grøt. Hold vårrull-omslagene tildekket av et rent, fuktig kjøkkenhåndkle mens du arbeider. Legg to omslag på en arbeidsbenk, det ene oppå det andre. (Rullene lages med to lag omslag.) Del omslaget i fire mindre, og pensle alle kantene med litt maisennablanding. Legg omtrent 1 ss fyll midt på hvert omslag. La det ene hjørnet peke mot deg og pakk omslaget fast sammen ved å brette inn hjørnene. Gjenta med resten av omslagene og fyllet.
  • Fyll en tykkbunnet kjele en tredel full med olje og vann den opp til 180 °C. Oljen er varm nok når en liten loffterning blir gyllenbrun på 15 sekunder. Frityrstek vårrullene, omtrent fire om gangen, i 3 minutter eller til de er gylne. Legg til avrenning på krøllet tørkepapir.
Populære oppskrifter siste uke
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest