Vegetar-vårruller

Vegetar vårruller

20-40 min
Middels
Print
Legg oppskriften til din samling og handleliste
PORSJONER4

Ingredieser

Fremgangsmåte

  • Press hvitløk og riv fersk ingefær. Stek soyabønneskinn i strimler. Kutt gulroten i tynne strimler (som fyrstikker). Hakk vannkastanjer og vårløk. Kutt kinakålen i strimler.
  • Legg soppen i bløt i kokende vann i 20 minutter. Hell av vannet og klem ut overflødig væske. Skjær hattene i skiver, og kast de harde stenglene.
  • Varm 1 ss olje i en stor wok. Vend på woken så oljen dekker bunn og sider. Rørestek hvitløk, ingefær, soyabønneskinn, gulrøtter og vannkastanjer i 30 sekunder på sterk varme. Ha i vårløk og kål og stek i minutt til, eller til kålen akkurat er myk. Tilsett soyasaus og litt salt, hvit pepper og sukker etter smak. Avkjøl. Ha i den snittede soppen.
  • Bland maisenna med 2 ss vann til en grøt. Hold vårrull-omslagene tildekket av et rent, fuktig kjøkkenhåndkle mens du arbeider. Legg to omslag på en arbeidsbenk, det ene oppå det andre. (Rullene lages med to lag omslag.) Del omslaget i fire mindre, og pensle alle kantene med litt maisennablanding. Legg omtrent 1 ss fyll midt på hvert omslag. La det ene hjørnet peke mot deg og pakk omslaget fast sammen ved å brette inn hjørnene. Gjenta med resten av omslagene og fyllet.
  • Fyll en tykkbunnet kjele en tredel full med olje og vann den opp til 180 °C. Oljen er varm nok når en liten loffterning blir gyllenbrun på 15 sekunder. Frityrstek vårrullene, omtrent fire om gangen, i 3 minutter eller til de er gylne. Legg til avrenning på krøllet tørkepapir.
Populære oppskrifter
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest