Verdens beste potetmos1

Verdens beste potetmos

Over 60 min
Enkel
Skriv ut
Legg oppskriften til din samling
Potetmos, potetpuré, og potetstappe er det samme. Potetmos finnes i mange forskjellige variasjoner, gjerne spedd med melk og/eller smør, og ofte tilsatt gressløk, løk og forskjellige andre krydderier. Denne er en med hvitløk. Passer til kjøttretter som pølse og kjøttboller, men brukes også til fiskepinner og en rekke andre retter. 
PORSJONER4

Ingredieser

Fremgangsmåte

  • Vask potetene og prikk de med en gaffel. Legg de i en ildfast form. Pakk hele hvitløken inn i folie og legg den sammen med potetene. Bak poteter og hvitløk i ovnen på 225 grader i ca 1 time.
  • Når potetene er ferdig del de i to og grav ut innmaten med en skje. Bruk en potetmoser (aldri stavmikser eller kjøkkenmaskin da blir det seigt). Fjern skallet på hvitløken og mos den sammen med potetene, varm melk og smør. Smak til med salt og nykvernet pepper.
Populære oppskrifter siste uke
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest