Vietnamesiske vårruller
Til oppskriften

Vietnamesiske vårruller

20-40 min
Middels
Asiatisk
PORSJONER24

Ingredieser

  • 20 kokte reker
  • 100 g mungbønne
  • 24 stk rispapir
  • 40 friske blader mynte
  • 10 stilker hvitløkgress delt i to

Dipp

Fremgangsmåte

  • Rens rekene og fjern forsiktig den mørke blodåren på ryggsiden, start ved hodet. Del alle rekene i to.
  • Rispapir-omslagene skal være ca 16 cm i diameter. Bløtlegg vermicellien i 5 minutter i en bolle med så mye vann at alt er dekket. La vannet renne godt av og bruk saks til å grovdele nudlene i mindre biter.
  • Arbeid med ett rispapir-omslag om gangen, dypp det i varmt vann, la det ligge i ca. 30 sekunder eller til det blir mykt og elastisk, ta det så ut. Vær forsiktig, risarket går lett i stykker når det er oppbløtt. Legg 1 bløtlagt ark på en arbeidsflate og ha omtrent 1 ss av nudlene på den nedre tredelen av arket, og med nok plass på siden til å brette arket over. Legg 2 mynteblad og 2 rekebiter på toppen. Brett sidene inn mot hverandre og rull arket fast sammen mens en gressløkstilk pakkes inn. Fortsett med resten av arkene og ingrediensene. Legg vårrullene med brettene ned på et serveringsbrett.
  • Peanøttene til dippen skal være usaltet, ristet og hakket. Bland ingrediensene til dippen i en liten bolle og server til vårrullene.
Print