Vørterbrød-2-1

Vørterbrød - Vørtekake

Over 60 min
Avansert
Skriv ut
Legg oppskriften til din samling
Nybakt vørterbrød med smør er nydelig julemat. Server vørterbrød med geitost og en kopp kakao. Mmm... 
PORSJONER2

Ingredieser

Fordeig

Hoveddeig

Pensling

Fremgangsmåte

  • Rør gjæren ut i romtemperert vørterøl. Tilsett salt og siktet hvetemel til en løs fordeig. La fordeigen heve i ca 30 minutter.
  • Rør sirupen ut i varm melk. Avkjøl til ca 37 °C.
  • Tilsett sirup/melkeblandingen og resten av ingrediensene bortsett fra rosinene i samme bolle som fordeigen. Elt deigen til den er fast og smidig. La deigen få heve til dobbelt størrelse.
  • Elt deigen en gang til og tilsett rosiner. Del deigen i to eller tre, og form til avlange eller runde vørterbrød. Tilsett om nødvendig litt mer mel slik at de holder formen og ikke siger utover.
  • Legg vørterbrødene på plate kledd med bakepapir og etterhev i 30 minutter.
  • Pensle med lunkent vann før vørterbrødene settes i ovn og stekes på ca 180 °C i 45 – 50 min. Pass stekingen godt slik at brødene ikke blir for mørke. Reguler eventuelt temperaturen noe ned mot slutten av steketiden eller dekk brødene med et matpapir.
  • For å få en blank overflate: Kok opp 1 dl vann tilsatt 1 ts potetmel. Pensle overflaten på vørterbrødene idet de skal ut av ovnen. La dem gjerne få stå litt med åpen dør slik at skorpen tørker igjen. Avkjøl på rist.
Kilde: brodogkorn.no Foto: Studio Dreyer-Hensley
Populære oppskrifter
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest