Meny
Vørterbrød-2-1
Nybakt vørterbrød med smør er nydelig julemat. Server vørterbrød med geitost og en kopp kakao. Mmm... 
Porsjoner2
Ingredieser
Fordeig
Hoveddeig
Pensling
Fremgangsmåte
  • Rør gjæren ut i romtemperert vørterøl. Tilsett salt og siktet hvetemel til en løs fordeig. La fordeigen heve i ca 30 minutter.
  • Rør sirupen ut i varm melk. Avkjøl til ca 37 °C.
  • Tilsett sirup/melkeblandingen og resten av ingrediensene bortsett fra rosinene i samme bolle som fordeigen. Elt deigen til den er fast og smidig. La deigen få heve til dobbelt størrelse.
  • Elt deigen en gang til og tilsett rosiner. Del deigen i to eller tre, og form til avlange eller runde vørterbrød. Tilsett om nødvendig litt mer mel slik at de holder formen og ikke siger utover.
  • Legg vørterbrødene på plate kledd med bakepapir og etterhev i 30 minutter.
  • Pensle med lunkent vann før vørterbrødene settes i ovn og stekes på ca 180 °C i 45 – 50 min. Pass stekingen godt slik at brødene ikke blir for mørke. Reguler eventuelt temperaturen noe ned mot slutten av steketiden eller dekk brødene med et matpapir.
  • For å få en blank overflate: Kok opp 1 dl vann tilsatt 1 ts potetmel. Pensle overflaten på vørterbrødene idet de skal ut av ovnen. La dem gjerne få stå litt med åpen dør slik at skorpen tørker igjen. Avkjøl på rist.
Kilde: brodogkorn.no Foto: Studio Dreyer-Hensley
[lmt-post-modified-info]

Share on facebook
Share on pinterest
Share on email

Populære oppskrifter