Wallenbergare

Wallenbergare
40-60 min
Middels
Skriv ut
Legg oppskriften til din samling

Wallenbergare

Disse eksklusive kjøttkakene med eggeplomme og fløte kan regnes som en liten svensk kulturskatt. Tradisjonelt skal de lages av finmalt kalvekjøtt og kalvebrissel, men vi har jukset og bruker helt vanlig kjøttdeig.
PORSJONER4

Ingredieser

Erter
Potetmos

Fremgangsmåte

  • Sørg for at alle ingrediensene til wallenbergarne er helt kalde (men ikke frosne).
  • Rør salt inn i kjøttdeigen til du merker at den blir klebrig. Tilsett pepper, og rør inn eggeplommer og fløte. Rør godt til du har en jevn, bløt farse.
  • Sikt griljermel/strøbrød på en tallerken.
  • Del farsen i åtte og form til ovale, lubne kaker. Vend dem i griljermel og legg dem på litt bakepapir etter hvert som de er ferdig.
  • Varm en stekepanne og ha i smør. Når det slutter å bruse er det varmt nok til å legge i kakene. Stek kakene gyllenbrune på middels varme i ca. 3 minutter på hver side. De skal være ganske lyse i fargen. Hold dem varme til servering.
  • Skrell poteter til potetmos og del dem i grove biter. Kok potetene møre i usaltet vann. Hell av vannet og la potetene dampe seg tørre i noen minutter.
  • Varm opp melk til rett under kokepunktet. Mos potetene og rør inn smør. Spe med melk og smak til med salt, pepper og krydder. Rør godt om.
  • Kok opp vann og smør, tilsett ertene og la dem bli gjennomvarme. Krydre med salt og pepper.
  • Server wallenbergarene med potetmos, erter og tyttebærsyltetøy.
Kilde: matprat.no Foto: Alexander Benjaminsen
Del meg da vel!
Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Populære oppskrifter den siste uken