Wienerschnitzel

 

Wienerschnitzel

Over 60 min
Middels
Skriv ut
Legg oppskriften til din samling
Wienerschnitzel er Østerrikes nasjonalrett, og en klassiker i det internasjonale kjøkkenet. Den skal lages av tynne skiver mørt kalvekjøtt vendt i mel, egg og griljermel og deretter stekt. Tilbehøret kan variere, men sitron hører alltid med. Vi serverer vår wienerschnitzel med ansjos, kapers og grønne erter. 
PORSJONER4

Ingredieser

Fremgangsmåte

  • Skjær kjøttet i 4 skiver og bank dem ut til de er ca 5 mm tykke. Krydre med salt og pepper på begge sider, og sett til side.
  • Forbered paneringen: finn fram tre halvhøye tallerkener eller former. Ha melet i den ene formen, visp sammen eggene i den andre formen og ha griljermelet i den tredje formen. Plasser dem etter hverandre på benken. Gjør også klar et stekebrett med bakepapir.
  • Dypp en og en kjøttskive først i mel, deretter i egg og til slutt i griljermel, og legg dem med litt avstand på bakepapiret.
  • Varm en vid stekepanne og ha i ca. ¼ av smøret og oljen. Når det slutter å bruse, kan du legge i 2 schnitzler. Stek dem ca. 3 minutter på hver side, til de er gylne og sprø. Legg dem over i en ildfast form og hold dem varme. Gjenta prosessen med de siste schnitzlene.
  • Varm ertene med litt smør til de er gjennomvarme.
  • Server wienerschnitzlene med ansjos, kapers, sitronbåter og grønne erter. Kokte poteter og litt brunet smør smaker også godt til denne retten.
  • Tips: Del schnitzlene i to før de vendes i mel, egg og griljermel, så er de lettere å håndtere.
  • Når navnet blir forkortet til bare «schnitzel», er det ofte skiver av svine-, kalkun- eller kyllingfilet som er brukt. Paneringen er den samme, men tilbehøret kan variere.
Kilde: matprat.no Foto: Mari Svenningsen
Populære oppskrifter siste uke
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest