Wonton

Wonton

40-60 min
Middels
Print
Legg oppskriften til din samling og handleliste
Wontons er små og forsvinnende gode, enten de er sprø eller silkemyke, og man dypper dem helst i en saus laget på basis av risvineddik, sesamolje og soya. Wontons er kinesisk gatemat. 

Ingredieser

Dipsaus

Smakstilsetning etter ønske

Wontons

Fremgangsmåte

  • Begynn med dipsausen, den blir ekstra god hvis den får stå og trekke. kan lages dagen før.
  • Bland sammen de flytende ingrediensene samt hvitløk og ingefær. Bland det deretter i en bolle sammen med kjøttfarsen og hodekålen. La stå en liten stund.
  • Wonton arkene finner man i frysedisken i internasjonale butikker.
  • Ta de frem i tide så de blir helt tint. Legg de på et brett. Legg en teskje fyll på hvert ark, som du først har penslet med litt eggehvite. Form de til små knytter. Trykk med fingrene, ikke med gaffel.
  • Wontons spiser man dampet, stekt, fritert eller kokt (til suppe).

Stekt

  • Stek dem i stekepanne til bunnen er herlig gyllenbrun, hell deretter litt vann i pannen (ca 1 dl) og legg på lokket.

Dampet

  • La dem dampe i cirka fem minutter.

Fritert

  • Friter ca tre stk. av gangen til de er gjennomstekte og sprø og legg de til å renne av på husholdningspapir.
  • Server umiddelbart med dipsausen.
Populære oppskrifter
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Stikkord for denne oppskriften