Løksuppe
Print Add to Collection

Fransk løksuppe

Tid 20-40 min
Grad Middels
Servings 4

Ingredients

Croûte

  • 8 skiver pariserloff 1 cm tykke
  • 1 fedd hvitløk delt i to

Instructions

  • Rens løken og del den i tynne skiver. Riv osten. Del hvitløken i to og del pariserloffen i ca 1 cm tykke skiver. Forvarm stekeovnen til 200 °C.
  • Smelt smøret og oljen i et kjele med lokk. Bruk middels varme. Rør inn løk, sukker og salt, og skru varmen ned til det laveste. Legg på lokket, og la løken surre i 20-30 minutter. Rør av og til, til løken er dypt gyllenbrun. Ta av lokket, og rør til løken blir mørkere. Pass på at den ikke blir brent.
  • Dryss mel over løken, og kok videre under omrøring i 2 minutter. Rør inn varm buljong og la suppen surre med lokket halvt over i 15 minutter. Skum av overflaten om nødvendig.
  • Rist brødet under grill i stekeovnen eller i brødrister. Snu det etter et par minutter hvis det ristes under grill. Gni det varme brødet inn med overskåren hvitløk. Sett det til side.
  • Rør konjakk i suppen og smak den til med salt og pepper. Hell suppe i fire ildfaste suppeboller. Legg to skiver av det ristede brødet på toppen og fordel osten på toppen Sett bollene i ovnen i 20 minutter, til osten er gyllen og boblende. La suppen stå i et par minutter før servering.
  • * vellagre, halvparten sveitser og halvparten parmesan.