Print Add to Collection

Ovnsbakt spaghetti med kjøttsaus

Dette er en variant av en lasagne og passer til lørdagskosen. 
Tid Over 60 min
Grad Middels
Servings 4

Ingredients

Ostesaus

Instructions

  • Forvarm stekeovnen til 180 °C. Kok spagettien “al dente” i en stor kjele foss-kokende saltet vann. Hell over i sil, og skyll i kaldt rennende vann. Bland inn lettpisket eggehvite. Stek karbonadedeigen på sterk varme med halve smørmengden til den er godt brunet. Tilsett resten av smøret i en gryte og stek løken og hvitløken på middels varme til den er blank og myk. Tilsett den stekte karbonadedeigen, pastasaus, melk, buljongterning, tørket krydder, paprika og tomater kuttet i små biter i gryten. La det hele surre ved svak varme under omrøring i ca 10 minutter. Tilsett frisk finhakket persille og smak til med salt og pepper.

Ostesaus

  • Smelt smør i en kjele og tilsett hvetemel under omrøring. Spe med melken under stadig omrøring. La sausen småkoke, under omrøring, ved svak varme i ca 5 minutter. La sausen avkjøles litt og tilsett eggeplommen og revet ost. Legg spagettien i en dyp smurt ildfast form. Hell kjøttsausen over spagettien. Fordel til slutt ostesausen på toppen. Stek retten i ca 40 minutter.
  • Servér gjerne med en grønn salat og dressing.

Notes

Kilde: melk.no