Tagine terracottakokt oksegryte
Print Add to Collection

Tagine terracottakokt oksegryte

Spis deg gjennom krydderveien fra Østen, via Afrika til Europa. Her har du spennende smaker fra mange kulturer. 
Tid Over 60 min
Grad Middels
Servings 3

Ingredients

Instructions

  • Skjær kjøttet i terninger på ca. 2 x 2 cm. Skrell gulrøttene og kutt i små terninger.
  • Legg kjøttet over i en Tagine (den særegne nord-afrikanske trykk-kokeren i lakkert terrakotta). Kjele med lokk kan også godt brukes. Sammen med kjøttet tilsettes olje, hvitløk, ingefær, safran og salt. Tilsett vann og sett på lokket.
  • La kjøttet småkoke i kjelen i ca. 30 minutter, ha i gulrot og litt av persillen sammen med det finhakkede sitronskallet. La det koke videre i ca. 15-20 minutter, til gulrøttene er blitt møre. Tilsett oliven, sitronsaft og resten av persillen.
  • Server direkte fra taginen med godt brød og eventuelt couscous.

Notes

Kilde: matprat.no Foto: Mari Svenningsen