Print Add to Collection

Rufusbrød

Et lite, søtt brød med mye smak. Pakk gjerne inn i matpapir med sløyfe rundt. 
Tid Over 60 min
Grad Middels
Servings 4 små brød

Ingredients

Instructions

  • Varm vannet til ca 30 °C. Bland så alle ingrediensene sammen i en bakebolle og kjør deigen i en kjøkkenmaskin på lav hastighet i ca. 10 minutter.
  • .La deigen hvile i 1 time med plast og klede over bakebollen.
  • Del deigen i fire emner, trill dem til store boller og form dem videre til brød.
  • Fukt brødene på toppen og rull dem i sammalt rug, grov eller fin.
  • Legg rufusbrødene over på en bakepapirkledd stekeplate, og la brødene heve til dobbelt størrelse.
  • Stek brødene midt i ovnen ved 225 °C i 25-30 minutter.
  • Avkjøl brødene på rist.

Notes

Kilde: brodogkorn.no Foto: Synnøve Dreyer