Print Add to Collection

Sitrusgravet laks

Gravet laks er lett å lage og smaker mye bedre enn når den blir kjøpt ferdig. Prøv denne oppskriften der laksen er gravet med appelsin, sitron og lime. 
Tid Over 60 min
Grad Middels
Servings 8

Ingredients

Instructions

  • Skyll laksen i kaldt vann og tørk godt, og skjær bort synlig fett og hinner.
  • Bland salt, sukker og finhakket grønnpepper.
  • Skyll appensin, sitron og lime, riv det ytterste skallet med et fint rivjern, og bland inn i krydderblandingen.
  • Gni laksen godt inn i blandingen og press saften av sitrusfruktektene over laksen.
  • Dekk til med plastfolie og la laksen stå romtemperert til krydderblandingen begynner å smelte og trekke inn i laksen, ca. 30 minutter.
  • Legg lett press på laksen og la den stå i kjøleskapet i minst 1 døgn.
  • Gravet laks som man lager selv er holdbar i kjøleskap inntil 7 dager. Kan også fryses.

Notes

Kilde: godfisk.no Foto: Fabian Bjørnstjerna