Print Add to Collection

Hot linsesuppe med strimlet svinekjøtt

Knapt noe smaker bedre enn en god suppe laget fra bunnen av. Her er en hot variant med linser og strimler av saftig svinekjøtt. 
Tid 20-40 min
Grad Enkel
Servings 4

Ingredients

Suppe

Instructions

  • Rens løk, hvitløk og chili. Finhakk løk og hvitløk, skjær chili i strimler. Fres grønnsakene i en gryte med olje til løken er blank.
  • Tips: Chili er normalt spisse i formen og kan variere i lengde, farge og ikke minst styrke. Del chili i to på langs, fjern stilk, frø og skillevegger, og skjær den opp i skiver. Bruk gjerne engangshansker når du renser chili.
  • Skyll linsene godt i kaldt vann. Tilsett avrente linser og hermetiske tomater. Rør alt godt sammen.
  • Tilsett buljong, og la suppen småkoke i 10 minutter. Smak til med salt og pepper.
  • Stek strimlet svinekjøtt i flere omganger i en panne med olje, 2-4 minutter. Krydre med salt og pepper.
  • Ha strimlet svinekjøtt i suppen rett før servering. Server gjerne brød til suppen, men husk at energiinnholdet i retten vil da øke.

Notes

Kilde: matprat.no Foto: Studio Dreyer-Hensley