Print Add to Collection

Helstekt kalkun

Helstekt kalkun er et vakkert og imponerende syn på matbordet. Følger du denne oppskriften vil du garantert oppnå et smakfullt og saftig resultat. 
Tid Over 60 min
Grad Middels
Servings 8

Ingredients

Pynt

Instructions

  • Tips: Tin kalkunen i kjøleskap eller et annet kjølig sted i to-tre døgn.
  • Ta ut innmatposen. Denne er god basis for saus, så ta vare på den.
  • Bind lårene sammen ved benknokene. Sitter vingespissene på, før dem bak ryggen inn mot halsen. Slik at vingene hviler under og støtter kalkunen.
  • Legg kalkunen over i en langpanne eller ildfast form. Smelt smør, tilsett salt og pepper og pensle kalkunen med blandingen.
  • Hell på vann og sett kalkunen inn i en forvarmet stekeovn på 180 °C. Beregn ca. en halv time pr. kilo. Pensle kalkunen med smeltet smør eller kraften som har dannet seg i formen flere ganger under steketiden. Det vil gi ekstra smak og flott gyllen farge på skinnet.
  • Stikk en spiss kniv inn ved lårfestet. Kommer det klar kraft ut er kalkunen ferdig. La kalkunen hvile i minst 20 minutter før du skjærer i den. Flytt etter noen minutter kalkunen over på en fjøl eller et fat, og pakk den inn i aluminiumfolie dersom den skal serveres varm.
  • Kalkunen er klar til servering. Pynt fatet med for eksempel appelsinbåter, fiken, valnøtter og bladpersille. Server med for eksempel grønnsaker, kokte poteter og en fyldig og god fløtesaus.

Notes

Kilde: matprat.no