Print Add to Collection

Ovnsbakt laks med sitron

I denne oppskriften steker du laksen med sitron og soyasaus, og serverer den med en frisk salat av avokado, vårløk, eple og hjertesalat. Med ris er den komplett. 
Tid Ca. 20 min
Grad Enkel
Servings 4

Ingredients

salat

Dressing

Instructions

  • Sett stekeovnen på 180 °C.
  • Skjær laks i serveringsstykker og legg i en ildfastform. Ha soyasaus og olivenolje over laksen og krydre med litt salt og pepper.
  • Ha over revet skall og saft av sitron, og bak i stekeovnen i ca. 10-12 minutter.

Salat

  • Skjær vårløk i skiver og eple i strimler, og skjær opp salat. Del avokado, og ta ut stein og kjøttet med en skje. Skjær kjøttet i biter. Vend vårløk, eple, salat og avokado raskt sammen.

Dressing

  • Rør sammen sitronsaft, olivenolje og havsalt, og vend inn i salaten. Server laksen med salat og kokt ris ved siden av.
  • Tips: Denne retten kan lett varieres med skall og saft av appelsin istedet for sitron.

Notes

Kilde: godfisk.no Foto: Studio Dreyer-Hensley