Kjøttboller med tomatsaus og parmesan
Print Add to Collection

Kjøttboller med tomatsaus og parmesan

Det er den kjempegode tomatsausen som "gjør" denne pastaretten. Topp med litt frisk basilikum, og suksessen er et faktum. Lag dobbel porsjon tomatsaus og frys ned til siden. 
Tid Over 60 min
Grad Enkel
Servings 4

Ingredients

tomatsaus

kjøttboller

-

Instructions

tomatsaus

  • Skjær løk, hvitløk og fennikel i små biter og fres i olje i en kjele. Tilsett rødvin og kok det i 7-10 minutter.
  • Skjær tomater i biter og ha i kjelen. Tilsett tomatpuré og de hakkede hermetiske tomatene og la det koke opp.
  • Etter at det har kokt noen minutter, tilsettes kyllingkraften.La sausen småkoke en times tid. Rør om av og til.
  • Tilsett hakket, frisk basilikum (timian og oregano kan også brukes) mot slutten av koketiden. Smak til med salt og en liten klype sukker for å runde av smaken.

Kjøttbollene

  • Riv og bløtlegg brødet i kaldt vann i 5 minutter.
  • Finhakk hvitløk. Pisk eggene i en stor bolle og tilsett karbonade, parmesan, hakket kruspersille, salt og pepper. Klem ut vannet av brødet og bland grundig med det øvrige.
  • Form deigen til små kjøttboller og stek dem i solsikkeolje i en stekepanne på middels varme på alle sider - 4-5 minutter.
  • Kok pastaen "al dente". Varm opp tomatsausen og legg kjøttbollene i så de blir varme.
  • Serveres rykende varmt med revet parmesan på toppen og gjerne en deilig salat til.
  • * timian og oregano kan også brukes

Notes

Kilde: frukt.no