Mac and cheese
Print Add to Collection

Mac and cheese

Makaroni med ost er en klassisk rett fra USA – brukes både som kveldssnacks og som tilbehør til biff.
Tid 20-40 min
Grad Enkel
Servings 4

Ingredients

Instructions

  • Forvarm ovnen til 170° C. Kok makaronien i lettsaltet vann eller etter anvisning på pakken, men ikke de må ikke bli for myke.
  • Smelt smør i en kjele og tilsett hvetemel. Visp dette sammen og la smøret og hvetemelet småputre i noen sekunder for å bli kvitt melsmaken. Tilsett deretter melken gradvis samtidig som du visper. Kok opp under omrøring til blandingen har fått en kremete konsistens.
  • Fjern kjelen fra varmen og tilsett revet cheddar, muskatnøtt og sennep. Smak til med salt og pepper.
  • Bland makaronien med ostesausen og hell dette i en ildfast form, sett den i ovnen ca 20 minutter. Sausen skal boble og ha en kremaktig konsistens.