Print Add to Collection

Jordskokksuppe med pepperstekt kveite

Jordskokk har en spennende, søt og nøtteaktig smak som sammen med kveitefilet og kalvebrissel utgjør en fantastisk middagsrett. Imponer gjester med denne oppskriften. 
Tid 40-60 min
Grad Avansert
Servings 4

Ingredients

Instructions

  • Rens fennikel og del den i to. Legg delene i en kjele og fyll på olivenolje til de er dekt.
  • Tilsett skall av halvparten av sitron og stjerneanis. Smak til med salt og pepper.
  • Kok på svak varme til fennikel er mør helt igjennom.
  • Kok kalvebrissel med sjalottløk, litt hvitløk, timian, salt og pepper. Avkjøl og rens for sener og hinner, stek den lett i smør før servering.
  • Skrell jordskokk og kok møre i melk. Mos til en jevn suppe og smak til med sitronsaft, salt og pepper.
  • Smørdamp erter.
  • Stek kveiten og anrett den på de smørdampede erter.
  • Anrett brissel rundt fisken og hell på den skummende jordskokksuppen.
  • Stek fennikel raskt i smør og legg den over fisken. Pyntes med sort trøffel.

Notes

Kilde: godfisk.no