Print Add to Collection

Ovnsbakt ørret med eple- og sellerisalat

Ørret er fisken som egner seg til rask varmebehandling, som i denne oppskriften. I tilbehøret bruker du sesongens gode grønnsaker, og du får en deilig forrett eller smårett. 
Tid 40-60 min
Grad Avansert
Servings 4

Ingredients

Sellerirotkrem

Instructions

  • Sett stekeovnen på 80 °C.
  • Skjær ørretfilet i små stykker.
  • Pensle et stekebrett med olivenolje og dryss med salt.
  • Riv skall av sitron. Press også sitronsaft til å bruke i salaten.
  • Legg ørretstykkene på brettet og dryss salt, pepper og sitronskall over. Bak ørreten i stekeovnen til den får en kjernetemperatur på 42 grader, det tar ca. 10 minutter.

Sellerirotkrem

  • Rens og skjær sellerirot i biter. Kok bitene møre i lettsaltet vann, ca. 10 minutter. Hell av vannet og mos sellerirot med med fløte og smør. Smak til med salt og pepper.

Salat

  • Skjær selleri i biter og kok dem 1 minutt. Avkjøl dem etterpå. Skrell eple, ta ut kjernen og skjær i små terninger. Bland eple og selleri og smak til med salt, pepper, olivenolje og sitronsaft.
  • Server ørret med sellerirotkrem og eple- og sellerisalat ved siden av.
  • Tips: Du kan bruke en melonskje til å forme fine eplekuler.

Notes

Kilde: godfisk.no Foto: Tom Haga