Print Add to Collection

Marinert ovnsbakt laks med couscoussalat

Sitrus, honning og dijonsennep gir ovnsbakt laks en frisk og god smak. Server med couscoussalat så har du en enkel og spennende middag på bordet. 
Tid Ca. 20 min
Grad Enkel
Servings 4

Ingredients

Couscoussalat

Tilbehør

Instructions

  • Sett stekeovnen på 200 °C.
  • Press saft av sitron og lime, og bland med honning, dijonsennep og paprikapulver. Smak til med pepper.
  • Skjær laks i serveringsstykker, dryss med salt og legg i en smurt ildfast form.
  • Ha marinaden over laksen og stek i stekeovnen i ca. 8 minutter.

Couscoussalat

  • Kok couscous som anvist på pakken.
  • Tilsett smør, og rør i couscousen så den løser seg litt opp. Tilsett erter mens couscousen enda er varm, og la stå til ertene blir gjennomvarme.
  • Skjær rødløk i tynne strimler og riv hjertesalat i mindre biter. Bland rødløk og salat med couscousen, smak til med salt og pepper, og bland inn olivenolje.
  • Server ovnsbakt laks med couscoussalat og limebåter.
  • Tips: Ovnsbakt laks kan gjerne har litt rå kjerne når du tar den ut av stekeovnen. Da unngår du at laksen blir tørr.

Notes

Kilde: godfisk.no Foto: Astrid Hals