Print Add to Collection

Hel ishavsrøye med byggrisotto

Helgrillet fisk er deilig sommermat, og enkelt når du skal grille til mange. I denne oppskriften fyller du ishavsrøye med urter, som du gjerne kan bytte etter smak.
Tid 20-40 min
Grad Middels
Servings 4

Ingredients

Risotto

Tilbehør

Instructions

  • Skyll og tørk ishavsrøyen, skjær av hodet og finner, men la sporen sitte på. Skjær 2-3 skråsnitt over ryggen, dryss salt og pepper i snittene og inni ishavsrøyen.
  • Finhakk og bland urter, og fyll dem i buken på ishavsrøyen.
  • Pensle skinnet med olje og legg ishavsrøyen i en dobbel grillrist. Grill i ca. 5-6 minutter på hver side, men pass på at den ikke blir brent.

Risotto

  • Kok byggris etter anvisning på pakken. Rør inn smør, fløte, revet parmesanost og finhakket persille. Smak til med salt og pepper.
  • Del tomat i to, skrap ut kjernen og skjær tomatkjøttet i små terninger. Dryss tomtterningene over risottoen.
  • Server grillet ishavsrøye med risotto og salat.

Notes

Kilde: godfisk.no Foto: Synnøve Dreyer