Print Add to Collection

Birkebeinerpizza

Alle liker pizza. Og alle forbinder pizza med tomatsaus. Her er en utradisjonell pizzavariant, med hvit saus og poteter. Nå vil kanskje noen av dere bli litt skeptiske, men ikke la det stoppe dere. La dere bli overrasket over de spennende smakskombinasjonene. 
Tid Over 60 min
Grad Middels
Servings 4

Ingredients

Fyll

Instructions

  • Lag pizzadeigen ved å blande hvetemel, tørrgjær og salt sammen. Varm opp melk og olje i en kjele til ca. 37 grader. Ha væsken litt og litt i det tørre og elt det godt sammen. Sett deigen til heving i min. 20 minutter. Sett stekeovnen på 225 grader. Kjevl ut deigen og la den etterheve i min. 10. min.
  • Lag en hvit saus ved å smelte margarin i en kjele. Ha i melet og rør det inn. Spe på med melk og rør det godt sammen til det koker opp og tykner. Ta kjelen bort fra platen og smak til med chilipulver, hvitløkspulver og gressløk. Smør sausen utover pizzabunnen.
  • Stø osten over sausen. Skrell poteten og skjær den i tynne skiver med en ostehøvel. Legg potetskivene utover pizzaen sammen med birkebeinerskinka og skiver av purre. Stek pizzaen i ca. 15 minutter til den er gylden.

Notes

Kilde: matprat.no Foto: Astrid Hals