Print Add to Collection

Carbonara chorizo

Pasta er basis for utallige retter. Carbonara er en enkel klassiker basert på pasta og finnes i mange versjoner. Her er bacon erstattet med chorizo, spanskinspirert spekepølse. Godt og spennende. Selvsagt kan du bruke annen spekepølse. 
Tid 20-40 min
Grad Enkel
Servings 4

Ingredients

Instructions

  • Hakk hvitløk og basilikum og riv/høvle parmesan.
  • Fres chorizopølsen sammen med hakket hvitløk i stekepannen et par minutter.
  • Kok pasta etter anvisning på pakken. Sil av vannet.
  • Hell fløte og revet parmesan i en kasserolle, og la det koke et par minutter.
  • Tilsett pastaen.
  • Skill eggene, og rør plommene inn i pastablandingen sammen med basilikum.
  • Smak til med sitronsaft og pepper.
  • Server med ferskt brød.
  • Tips: Parmesan kan både rives på et rivjern, eller høvles i litt store flak med en ostehøvel eller potetskreller.

Notes

Kilde: matprat.no Foto: Morten Brun