Print Add to Collection

Langpannepizza

Dette er en langpannepizza laget på ekte 80-talls vis. Lørdagen ble liksom aldri den samme uten pizza med kjøttfyll, ost og paprika. Tro det eller ei, den er like populær som familiekos den dag i dag. 
Tid Over 60 min
Grad Middels
Servings 4

Ingredients

Fyll

PIZZADEIG

TOPPING

Instructions

  • Lag pizzadeig først. Rør gjær ut i lunkent vann. Tilsett olje, salt og mel. Elt deigen godt sammen, og la den heve til dobbel størrelse.
  • Brun kjøttdeig i olje på sterk varme i to omganger. Ha kjøttdeigen tilbake i stekepannen.
  • Tilsett løk, hvitløk, tomatpuré, tomater, vann, salt og pepper. La sausen småkoke i ca. 10 minutter til den tykner. Ha i basilikum.
  • Kjevle ut deigen. Ha den over på en bakepapirkledd langpanne og fordel kjøttsausen utover. Dryss på revet ost, og ha på paprika.
  • Stek pizza midt i ovn på 225 °C i ca. 20 minutter.
  • Server toppet med oregano og gjerne en frisk salat med en god dressing som tilbehør til pizzaen.

Notes

Kilde: matprat.no Foto: Mari Svenningsen