Print Add to Collection

Kalkunfilet med timiansmør og sommerkål

Vi byr på et sommerlig festmåltid med edel kalkunfilet og sesongens nydelige sommerkål. 
Tid 40-60 min
Grad Middels
Servings 4

Ingredients

Instructions

  • Bland sammen smør, timian, hvitløk og sitronsaft. Løsne forsiktig skinnet på kalkunfileten og fordel smøret under skinnet. Trekk skinnet godt på plass. Krydre med salt og kvernet pepper på begge sider.
  • Varm en stekepanne og legg fileten med skinnet ned i pannen. Brun den godt på begge sider og legg den over i en ildfast form. Hell over smøret fra pannen og stek fileten i ovnen ved 180 °C i ca. 20 minutter eller til den har en kjernetemperatur på 68 °C. La fileten hvile i ca. 10 minutter.
  • Smelt smør i en kjele og tilsett kålen delt i båter og vårløk. Vend dem i smøret og tilsett vannet. La grønnsakene dampe i smør og vann til det er knapt mørt, ca. 2 minutter. Tilsett sukkererter og la alt bli gjennomvarmt.
  • Skjær kalkunfileten i skiver og legg på et fat sammen med grønnsakene. Pynt med reddiker.
  • Server med brunet timiansmør fra pannen og kokte nypoteter.

Notes