Print Add to Collection

Helstekt kalkunfilet

Skal du invitere til selskap, imponerer du garantert gjestene ved å servere denne helstekte kalkunfileten. Under oppskriften finner du oppskrifter og tips til tilbehør, enten du skal servere fileten kald til koldtbord med waldorfsalat eller varm til hovedrett. 
Tid Over 60 min
Grad Middels
Servings 6

Ingredients

Instructions

  • Tips: Temperer alltid kjøttet før du begynner å tilberede det. Romtemperert kjøtt gir bedre bruningsresultat og et mer smakfullt kjøtt enn om det tilberedes direkte fra kjøleskapet.
  • Bind opp fileten, da blir den jevnt stekt og du får pene skiver.
  • Gni fileten inn med salt og pepper og la den gjerne stå i 10 minutter før du bruner den.
  • Brun fileten raskt på alle sider i varm stekepanne med smør.
  • Legg fileten i en ildfast form og ha på estragonkvister. Stikk inn et steketermometer i den tykkeste delen av fileten. Sett formen i ovnen på 125 °C og stek fileten til steketermometeret viser 65 °C. Dette tar ca. 2 timer. La den hvile i 15 minutter før du skjærer i den.
  • Nå er fileten ferdig stekt. Fjern hyssingen og skjær den i pene skiver. Anrett på fat med appelsin, granateplekjerner og frisk estragon.
  • Denne retten kan gjerne serveres med kremet appelsinsaus, kokte grønnsaker eller poteter. Dette vil øke kalori- og næringsinnholdet.

Notes