Print Add to Collection

Farsert kalkunrull med eple og sellerisalat

Når man får gjester er det hyggelig å servere noe litt ekstra spesielt og godt. Hva med å overaske besøket med en saftig og god farsert kalkunrull.
Tid Over 60 min
Grad Middels
Servings 4

Ingredients

Kalkunfarse

Eple og sellerisalat

Instructions

  • Forvarm stekeovn til 90 °C.
  • Begynn med farsen. Fres sopp, løk og hvitløk mykt og lett gyllent i en varm stekepanne med smør. Tilsett sitronskall og avkjøl blandingen.
  • Kjør innerfilet av kalkun, eventuelt avskjær, med salt i en hurtigmikser. Spe med egg og fløte og kjør raskt sammen til en jevn og fin masse. Ha farsen over i en bolle og rør inn soppblandingen. Tilsett hakkede urter, tranebær og pistasjnøtter. Krydre med salt og pepper.
  • Del kalkunbryst på langs, nesten helt gjennom. La skinnsiden ligge ned og brett ut brystet. Dekk til med plastfolie og bank brystet slik at det får en jevn tykkelse.
  • Smør farsen utover kjøttet. Rull kjøttet stramt sammen, fra den siden skinnet ikke sitter på. La skinnet dekke yttersiden av rullen. Krydre med salt og pepper.
  • Pakk hele rullen stramt inn i flere lag plastfolie. Rullen må bli helt tett og ligne en tykk pølse.
  • Legg kalkunrullen over i en ildfast form og stek den til kjernetemperaturen er 65 °C.
  • Lag eple- og sellerisalat. Pisk sitronsaft og salt i en bolle. Tilsett olivenolje, og pisk til dressingen har en tykk og fin konsistens. Ha i finhakket persille, og krydre med pepper.
  • Koke sukkererter raskt i en kjele med lettsaltet vann, i ca. 2 minutter. Avkjøl raskt i iskaldt vann. Kutt sukkerertene i tynne strimler på langs og bland dem sammen med stilkselleri og eple. Ha over oljedressingen og vend det hele lett sammen. Dryss på sesamfrø.
  • Husk at epler lett blir misfarget. Det kan derfor være lurt å kutte opp eplene rett før servering, alternativt legge dem i en bolle med vann og sitron.
  • La rullen hvile i 15 minutter, ta av folien og brun kalkunrullen i en varm stekepanne med olje. Skjær rullen i pene skiver og server med eple- og sellerisalat.
  • * avskjær av kalkun.

Notes