Print Add to Collection

Ovnsbakt kylling med salvie og hvitløk

En kylling som virkelig får tennene til å løpe i vann! Salvie er en aromatisk urt som passer perfekt til det milde kyllingkjøttet. Vel bekomme! 
Servings 4

Ingredients

Hvitløk- og salviemarinade

-

Instructions

  • Tørk kyllingen godt innvendig med kjøkkenpapir og legg den delte løken inn i kyllingen. Løsne på skinnet på kyllingbrystet og legg inn noen store salvieblader.
  • Bland sammen ingrediensene til marinaden og gni kyllingen godt inn med marinade - også innvendig.
  • Bind sammen beina på kyllingen og legg baconskivene over brystet og lårene på kyllingen slik at det er dekket. La kyllingen hvile i kjøleskapet (eller svalt) i ca 30 minutter.
  • Forvarm ovnen til 180°C og stek kyllingen i ca. 1 1/4 time til den er ferdig. Øs den med stekesjyen underveis.

Notes