Print Add to Collection

Helstekt kylling med urter og mascarpone

Denne helstekte kyllingen fylt med mascarpone og urter kan du trygt servere gjestene. Vi har dessuten mye godt tilbehør å foreslå til serveringen. 
Tid Over 60 min
Grad Avansert
Servings 4

Ingredients

Fyll

Poteter og jordskokker

Smørdampede vårgrønnsaker

Appelsin- og løksalat

Dressing

Instructions

  • Tørk kyllingen godt og gni den inn med olje, salt og kvernet pepper. Riv sitronskallet fra den halve sitronen og ta vare på det til fyllet. Skjær sitronen så i båter og legg dem i hulrommet på kyllingen sammen med løk og gjerne noen kvister friske urter.
  • Bland sammen mascarpone, finhakket hvitløk, sitronskall og hakkede urter og krydre med salt og pepper. Løsne skinnet på kyllingbrystet og fordel osteblandingen jevnt under skinnet med fingrene.
  • Varm stekeovnen til 220 ºC og stek kyllingen midt i ovnen i 20 minutter. Senk temperaturen til 180 ºC og stek videre i 45-50 minutter eller til kyllingen er gyllenbrun og gjennomstekt (sjekk om det kommer ut klar kjøttkraft når du stikker inn en skarp kniv i låret).
  • Vask poteter og jordskokker grundig. Skjær vekk de små knollene på jordskokkene. Del alt i to eller fire, avhengig av størrelsen. Skjær sitron i skiver og grovhakk hvitløk. Bland poteter, jordskokker, sitronskiver, hvitløk, timian, olje, salt og pepper godt i en bolle. Fordel det rundt kyllingen. La potetene steke med kyllingen til den er ferdig.
  • Løft kyllingen ut av formen, legg den på et fat og dekk den med litt aluminiumsfolie. Legg et håndkle over, slik at den holder varmen. Øk temperaturen i ovnen til 225 ºC. Snu litt på poteter og jordskokker med en stekespade, og sett formen tilbake i ovnen. Stek videre i ca. 10 minutter eller til de begynner å bli gylne.
  • Stell grønnsakene og skjær dem i biter som passer sammen. Smelt smøret og legg i grønnsakene. Hell i vannet og dryss over sukkeret. Damp grønnsakene knapt møre. Krydre med salt og pepper.
  • Skjær skallet av appelsinene slik at du fjerner den hvite hinnen, og skjær dem i tynne skiver. Ta vare på saften som danner seg og hell den over appelsinskivene. Finhakk løk og persille. Bland sammen ingrediensene til dressingen og spe inn olivenoljen i en tynn stråle. Smak til med salt og pepper. Bland salaten med dressingen og la den stå og trekke en stund før servering.
  • Legg kyllingen tilbake i formen og server med smørdampede vårgrønnsaker og appelsin- og løksalat.

Notes