Print Add to Collection

Pizza med klippfisk

Vil du ha oppskrift på en spennende helgekos? Pizza er en favoritt hos de fleste, og denne med klippfisk, hvitløk og chili er en ny og smaksrik variant. 
Tid 40-60 min
Grad Middels
Servings 4

Ingredients

Pizzadeig

Tomatsaus

Tilbehør

Instructions

  • Skjær klippfisk i tynne strimler og sjalottløk i tynne ringer. Skjær oliven i skiver.

Pizzadeig

  • Bland sammen hvetemel, tørrgjær og salt. Ha lunkent vann og olivenolje i melblandingen, og kna den godt sammen til en fast, seig deig. Hev deigen i 30-45 minutter. Kjevle deigen ut på et stekebrett med bakepapir.

Tomatsaus

  • Sett stekeovnen på 225 °C.
  • Finhakk løk, hvitløk og chili. Skjær soltørkede tomater og paprika i tynne strimler. Surr løk i olje og tilsett hvitløk, chili, soltørkede tomater, paprika og hermetiske tomater. Kok sausen i 30 minutter på middels varme. Smak til med salt og pepper.
  • Smør tomatsaus utover pizzabunnen, og ha klippfisk, sjalottløk og oliven over. Dryss over revet ost.
  • Stek pizzaen i stekeovnen i ca. 15 minutter.
  • Server pizzaen med ruccolasalat drysset over.

Notes

Kilde: godfisk.no Foto: Astrid Hals