Print Add to Collection

Sjømannsbiff

Også i en trang bysse langt til havs skulle maten smake godt. Da var det greit med retter som mer eller mindre gjorde seg selv i ovnen, slik at benkeplassen kunne benyttes til noe annet. Sjømannsbiff stammer fra Sverige, men det har ganske sikkert også vært servert liknende retter om bord i norske skip. Mørkt øl gir retten en karakteristisk smak. 
Tid Over 60 min
Grad Middels
Servings 4

Ingredients

Instructions

  • Bruk den brede siden av en kniv, en tresleiv eller liknende og bank kjøttskiver ca. 1 cm tykke. Del dem i to. Brun kjøttet i flere omganger i en varm stekepanne med smør eller margarin. Krydre med salt og pepper, og legg ferdig brunet kjøtt over på en tallerken.
  • Kok ut stekepannen med buljong, og ta vare på den.
  • Stek løk raskt i smør.
  • Legg potet, kjøtt og løk lagvis i en vid gryte (legg potet underst og øverst). Krydre poteter med salt mellom lagene. Hell buljong og øl over tilslutt. Kok opp, sett på lokk og senk varmen.
  • La gryten småkoke på svak varme i ca. 45 minutter til potetene er myke og kjøttet mørt.
  • Dryss over hakket persille og server med tyttebærsyltetøy.
  • Gryten kan også lages i ovnen. Varm ovnen til 130 °C. Sett lokk på gryten og plasser den midt i ovnen i 1-2 timer, eller til kjøttet og potetene er ferdige.
  • * eller bankekjøtt av storfe.

Notes

Kilde: matprat.no Foto: Mari Svenningsen